Zöldchilis-marhás üvegtészta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Partizán
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Marhából 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 maréknyi mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
2 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
4 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
4 db zöld chili 0 ? ? ? ? ?
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál szójaszósz 66 10.5 0.1 5.6 0 0
40 dkg marhahús közepes zsírtartalmú 205 19 14 0.6 0 75
40 dkg üvegtészta 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az üvegtésztát forrásban lévő sós vízzel leöntjük és állni hagyjuk 10 percig. Lecsepegtetve félre tesszük. 2 evőkanál olajban, a darált marhahúst, morzsásra sütjük, közben a szójaszósszal, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Félretesszük. A félretett olajban megpirítjuk a felszeletelt chilit (hegyes zöldpaprikával helyettesíthetjük), hozzáadjuk a borsót, kevergetve, addig sütjük, amíg a borsó kiolvad, ekkor belekeverjük, a hosszában felcsíkozott paradicsomot, majd, ha kissé összeesett a paradicsom, hozzákeverjük a húst és a tésztát. Összeforraljuk, majd frissen tálaljuk.