Zöldchilis-marhás üvegtészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Partizán A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Sörözés, borozás, Buli, Hirtelen sült, Sós, Csípős, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az üvegtésztát forrásban lévő sós vízzel leöntjük és állni hagyjuk 10 percig. Lecsepegtetve félre tesszük. 2 evőkanál olajban, a darált marhahúst, morzsásra sütjük, közben a szójaszósszal, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Félretesszük. A félretett olajban megpirítjuk a felszeletelt chilit (hegyes zöldpaprikával helyettesíthetjük), hozzáadjuk a borsót, kevergetve, addig sütjük, amíg a borsó kiolvad, ekkor belekeverjük, a hosszában felcsíkozott paradicsomot, majd, ha kissé összeesett a paradicsom, hozzákeverjük a húst és a tésztát. Összeforraljuk, majd frissen tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||