Pirított sertés roppanós paprikával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: tavaszi-koranyári receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Hirtelen sült, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, tavaszi-koranyári receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A sertéshúst vékony szeletekre vágjuk és összeforgatjuk a sherryvel, a szójaszósszal, a zúzott fokhagymával, a keményítővel, majd óvatosan sózzuk és borsozzuk. Hűtőben fél órát pihentetjük. Lecsepegtetjük és 3 evőkanál füstölgésig melegített olajon átsütjük. Félretesszük. A kitörölt wokban, a megmaradt olajban, átmelegítjük a háromszínű, gusztusosan feldarabolt paprikát, lecsepegtetjük és egy tálra terítjük. A félretett húst összeforraljuk a lecsepegtetett páclével és a paprikakockák közepébe borítjuk. Nagyétkűek, párolt rizst ehetnek hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||