Zengői töltött rostélyos, erdei gombás mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Göngyölt, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd Hozzávalók 4 személyre:
A kockára vágott szalonna zsírját kisütöm, megpirítom rajta az egyik fej finomra aprított hagymát és fokhagymát. A csíkokra vágott zöldpaprikát rádobom és üvegesre párolom. Ezután a megtisztított, lehártyázott, apróra vágott velőt hozzáadom és néhány percig pirítom. A felvert tojásokat hozzáöntve, addig keverem amíg kocsonyás nem lesz, ezután megsózom. A szeletekre vágott húst kiklopfolom, rákenem a tölteléket, majd felgöngyölöm és hústűvel átszúrom. Forró zsírban megpirítom, majd két pohár húslét öntök alá és fedő alatt puhára párolom. Forró zsíron üvegesre pirítom a maradék hagymát, majd hozzáadom a gombát, sózom és puhára főzöm. Borssal és pirospaprikával megszórom, a hús párolólevével és a tejszínnel elkevert liszttel felöntöm. Forrásig főzöm, majd ráöntöm a húsra. Végül meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel. Ribizlilekvárral és pirított burgonyával tálalom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||