Tőkehalas-spenótos metélt (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Zsóka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Előételek, Halak és hidegvérűek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Buli, Böjt, Karácsony, Hirtelen sült, Párolt, Wok, Sós, Meleg, Halak, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Kímélő, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Két evőkanál , felforrósított olajban süssük át, a sóval, borssal meghintett, felkockázott tőkehalat. Tegyük félre, majd a megmaradt olajba pirítsuk át, a finomra vágott vöröshagymát és a fokhagymát. Végül, dobjuk hozzá a leszárazott spenótot. Öntsük bele a sült halat és a kis darabokra vágott sajttal és a tejszínnel felöntve, forraljuk össze. Az előírás szerint megfőzött, széles metélttel összeforgatva, frissiben tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||