Röszti, avagy svájci burgonyalepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Hideg téli napokra, Buli, Böjt, Szilveszter, Főtt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A burgonyát, lehetőleg nem szétfövő fajtát válasszunk, sós vízben, héjában puhára főzzük. Megtisztítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A reszelő legdurvább fokán lereszeljük. A finomra vágott vöröshagymát, vastag falú serpenyőben, a felforrósított olaj-vaj keveréken megpároljuk. Hozzákeverjük a reszelt burgonyát, sót és borsot, majd egy kanál hátával lenyomkodva, pirítani kezdjük. Ha megpirult, ráborítunk egy tányért és ennek segítségével, megfordítva, tesszük vissza a serpenyőbe. A másik oldalát is aranybarnára pirítjuk. Tortaszerűen felszeletelve, köretként, sült vagy pirított burgonya helyett tálalhatjuk. Önmagában tálalva, dúsíthatjuk bacon kockákkal vagy megszórhatjuk reszelt sajttal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||