Szőlőleves hidegen (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gabonafélék, Gyümölcsök, FRSZ receptverseny, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 evőkanál étkezési keményítő 344 0.5 0 86 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
5 dl muskotályos bor 0 ? ? ? ? ?
csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 dkg szőlő 81 0.6 0.3 18.1 1.6 0
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 db fahéj 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A leszemezett szőlőt felöntjük 4 deci vízzel, a borral és beleszórjuk a fűszereket. Tíz percig forraljuk, majd botmixerrel összezúzzuk és átszűrjük. Behabarjuk a tejszínben elkevert keményítővel és újraforraljuk. Hagyjuk kihűlni.
Hidegen tálaljuk, néhány szőlőszemmel és citromfűlevélkével díszítve.