Anatóliai birkanyárs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 80 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Egyéb négylábúak 
Cimkék: Húsételek, Szabadban, Sörözés, borozás, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Hirtelen sült, Nyárs , Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg birkahús 308 16.9 26.4 0.3 0 70
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1 csokor mentalevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A birkahúst vágjuk kockára, majd szórjuk meg borssal és sóval. Forgassuk át a lereszelt hagymával és hagyjuk állni egy órát. Húzzuk, beáztatott bambusznyársra, majd, forró parázs felett, süssük, forgatva, nyolc percig. A mentát, dobjuk a joghurtba és botmixerrel pépesítsük.
A nyársakat a mentás joghurttal leöntve tálaljuk, parázsban sült burgonyával és rengeteg salátával.