Chilis kukorica leves (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Böjt, Főtt, Csípős, Meleg, Sós, Zöldség, Reform konyha, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db chili paprika 0 ? ? ? ? ?
3 db csemegekukorica 128 4.7 1.6 23.6 3.7 0
8 dl zöldségalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
igény szerint tortilla chips 0 ? ? ? ? ?
igény szerint edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csokor koriander 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vajon megpároljuk a finomra metélt hagymát, a felaprított chilit és a zúzott fokhagymát. Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a csövekről levágott kukoricát és puhára főzzük. Ha kész belecsorgatjuk, az előzőleg kevés levesben elkevert, tejfölt. A chipszekre szórjunk kevés reszelt sajtot és grill alatt olvasszuk rá.
A levest, a finomra vágott korianderrel megszórva, a chipsszel tálaljuk.