Töltött medvetalp (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 45 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 4 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Különleges húsfélékből Cimkék: Húsételek, Főétel, Töltött, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A medvetalpat leforrázzuk, hogy a szőrpamacsok kitéphetők legyenek. A forrázást folyamatos mártogatással megismételjük, és borotvaéles késsel ismét és újra körbetakarítjuk a talpat és a körmök közötti részt is. Páclevet készítünk úgy, hogy az ecetes levet borssal, paprikával, babérlevéllel, kevés citromhéjjal, kakukkfűvel, borókával ízesítjük. Ebben kifőzzük a talpat, majd a lével együtt kihűtjük. Hűvös helyen 1 napig állni hagyjuk. Miután a pácléből kivettük, a csontokat és körmöket eltávolítjuk. Az apróra vágott gombából, sonkából, tojásból készített sózott, borsozott keverékkel a talpat megtöltjük, a megolvasztott zsírral meglocsoljuk, pergamenpapírba göngyöljük, és közepesen meleg sütőben megsütjük. Ha a hús átsült, a papírt levesszük róla. A pácléhez vörösbort keverünk összeforraljuk és ezzel locsoljuk meg tálalás előtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||