Csirkés lasagne (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Ditke A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt-sült tészták Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemellet apró kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsályát és a borsot, majd ízlés szerint sózzuk. felöntjük a borral és fedő alatt puhára pároljuk. A végén zsírjára sütjük. Közben elkészítjük a mártást és a sajtokat lereszeljük. Tepsibe simítunk egy réteg tejmártást és tésztalapokkal befedjük, rászórjuk a csirkemell egy résztét, megszórjuk az összekevert füstölt és trappista sajttal, majd mártással bevonjuk. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére tészta és egy vastagabb réteg mártás kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a reszelt parmezánt rászórva, még negyed órát sütjük. Kockára vágás előtt 10 percig pihentessük. Friss zöldsalátát adhatunk hozzá. Nagyon jó vendégváró, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||