Csirkés lasagne (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Ditke
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Főtt-sült tészták 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Buli, Rakott, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 kávéskanál zsálya 0 0 0 0 0 0
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg lasagne tészta 0 ? ? ? ? ?
5 dkg trappista sajt 365 36 2 50.3 0 3
5 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
50 dkg csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemellet apró kockára, a vöröshagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a zsályát és a borsot, majd ízlés szerint sózzuk. felöntjük a borral és fedő alatt puhára pároljuk. A végén zsírjára sütjük. Közben elkészítjük a mártást és a sajtokat lereszeljük. Tepsibe simítunk egy réteg tejmártást és tésztalapokkal befedjük, rászórjuk a csirkemell egy résztét, megszórjuk az összekevert füstölt és trappista sajttal, majd mártással bevonjuk. Addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére tészta és egy vastagabb réteg mártás kerüljön. 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük, majd a reszelt parmezánt rászórva, még negyed órát sütjük. Kockára vágás előtt 10 percig pihentessük.
Friss zöldsalátát adhatunk hozzá.
Nagyon jó vendégváró, előre elkészíthető, csak sütni kell frissen.