Babpástétom (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Köretek, Főétel mellé, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Buli, Főtt, Sós, Hideg, Meleg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg szárazbab 314 21.9 1 54.1 24 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A beáztatott babot friss, sós vízben puhára főzzük. Közben a keményre főtt tojásokat megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A libazsíron aranybarnára pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. A babot lecsöpögtetve botmixerrel pürésítjük, majd a többi hozzávalóval habosra keverjük.
Melegen köretként, hidegen pirítóssal tálaljuk.