Almás torma (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Főétel mellé, Húsvét, Szilveszter, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Édes, Hideg, Csípős, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 db alma 35 0.4 0.4 7 2.3 0
2 teáskanál ecetes torma ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az almát meghámozzuk, majd lereszeljük, a reszelő finomabb fokán. Azonnal hozzákeverjük a tormát, hogy ne barnuljon meg. Ízlésünk szerint fűszerezzük. Behűtve tálaljuk.
Húsvéti sonka, főtt, füstölt húsok kísérője.