Káposztás rétes (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Édes, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
Reszeljük le a káposztát, sózzuk le és hagyjuk állni fél órát, majd csavarjuk ki a levét. A cukrot karamellizáljuk 2 evőkanál olajon, majd tegyük bele a kicsavart káposztát, és többszöri keveréssel pirítsuk barnára. Őrölt borssal ízesítsük, esetleg cukorral ízesítsük. Hagyjuk kihűlni. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem olajjal, majd a töltelék felét az egyik hosszanti szélére halmozom. A két rövidebb szélén egy-egy csíkot szabadon hagyok, ezt behajtom és a tésztát a konyharuha segítségével szorosan feltekerem és sütőpapírral bélelt sütőlapra teszem. A második csomaggal is így járok el. A tetejét lekenem olajjal és előmelegített sütőben, 190 fokon kb. húsz perc alatt aranybarnára sütöm. Langyosan vágom szeletekre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||