Párnafánk (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 40 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Buli, Farsang, Hirtelen sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
12 deka lisztet és ugyanennyi vajat összedolgozunk, majd téglalappá formáljuk. A többi hozzávalóból, a szódavizet fokozatosan hozzáadva kemény rétestésztát gyúrunk és rövid pihentetés után, lisztezett deszkán, vékonyra nyújtjuk. A közepébe tesszük a vajas téglát és négy oldalról ráhajtjuk a tésztát. Ismét kinyújtjuk, majd négyrét hajtjuk. Negyed órás pihentetéssel ezt négyszer tegyük meg. Végül kétujjnyi széles, tenyérnyi darabokra vágjuk fel és forró olajban süssük pirosra. Porcukorral meghintve langyos lekvárral kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||