Diótorta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 35 perc A recept forrása: Steffy A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Buli, Farsang, Karácsony, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Édes, Hideg, Tésztafélék, Gyümölcsök, Tojás, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Diós piskóta
Diókrém
Diós piskóta A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukor felével és a citromhéjjal. A fehérjéket a sóval és a maradék cukorral kemény habbá verjük. A tojásos masszába keverjük a sütőporral elkevert darált diót. Majd óvatosan belekeverjük a tojáshab harmadát és ha teljesen elkevertük, összeforgatjuk a maradék habbal. Sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk és előmelegített, 175 fokos sütőben kb 45 perc alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje borítsunk rá sütőpapírt, végül végezzünk tűpróbát. Rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Vágjuk három lapba és töltsük be a krémmel. A tetejét és az oldalát is vonjuk be. A tetejére fél diószemeket tegyünk díszítésül. Külön habtejszínt adhatunk hozzá. Diókrém A tejszínbe öntjük a rumot és felforraljuk, belekeverjük a sót, a cukrot és a diót. Ha újra felforrt, a lángot elzárjuk. néhányszor átkeverve langyosra hűtjük, majd habosra keverjük a vajjal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||