Marhapörkölt Herceg módra (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Herceg Feri A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített zsírban aranysárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, s beletesszük a húst, elkeverjük, s jól lepörköljük. Hogy a paprika meg ne barnuljon, és ezáltal színét, zamatját el ne veszítse, csak akkor tegyük bele, ha a húst már lepörköltük. Aztán rádobjuk az apróra darabolt paradicsomot és a zöldpaprikát is, kb. 1-2 deci vizet öntünk alá, megsózzuk, és 1 gerezd összenyomott fokhagymával puhára pároljuk. A pörköltnek jó sűrű levének kell lennie, s legalább annyinak, hogy a húsdarabkákat majdnem belepje. Sós vízben főtt burgonyával vagy tarhonyával tálaljuk. Idénysavanyúságot adjunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||