Habcsók (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Hideg téli napokra, Karácsony, Csőben sült, Édes, Tojás Hozzávalók 4 személyre:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a sót és a cukor kétharmadát. Végül a keményítővel összeszitált maradék cukrot óvatosan beleforgatjuk. Habzsákba töltjük és karikákat vagy csókokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 150 fokra előmelegített sütőben negyed órát sütjük, majd kissé nyitott ajtónál két órát hagyjuk száradni. Ha nem lenn elég száraz, a sütőt 70 fokra visszamelegíthetjük néhányszor. Ha türelmetlenek vagyunk, az a habcsók halála. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||