Vadnyúlcomb sütve, somlekváros gombamártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Vadhúsból Cimkék: Húsételek, Főétel, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Vadnyúlcomb sütve
Somlekváros erdeigomba mártás
Vadnyúlcomb sütve A combokat a csíkokra vágott füstölt szalonnával és fokhagymával megtűzdelem, majd megsózom, megborsozom, leöntöm az olajjal, a borral, mellédobom a kakukkfüvet. Lefóliázva egy éjszakára hűtőbe teszem pihenni, majd másnap tepsibe fektetem és ráöntöm a páclevet, majd 2 deci vizet.Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben egy órát párolom. Ekkor a fóliát leveszem és a szaftjával locsolgatva, pirosra sütöm. A mártással körül öntve burgonyafánkkal tálalom. Somlekváros erdeigomba mártás A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem. A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei gombát, majd rövid pirítás után a felszeletelt csiperkét. Megsózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Ha a levét majdnem elfőtte, felöntöm a gomba áztatóvizével és a borral. Nagylángon elforralom a levét, addigra a gomba is megpuhul, felöntöm a tejszínnel és belekeverem a somlekvárt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||