Kakaós csiga (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: www.kemencebence.hu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Kenyérsütő, Édes, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
![]() A kemencét felfűtjük, a parazsat kikaparjuk, majd ellenőrizzük a hőmérsékletét. Kb. 200 fokos kemence szükséges a sütéshez. Amikor megkelt a tészta, lisztezett gyúródeszkán 1-1,5 cm vastagságúra nyújtjuk. Teavajat megolvasztjuk, majd megkenjük vele a tésztát. A kakaót összekeverjük a porcukorral, majd vastagon megszórjuk. A tésztát feltekerjük, majd 2 cm-es vastagságú szeletekre vágjuk. Tepsibe sütőpapírra (vagy vajjal kikent) helyezzük egymástól kb. 1 cm távolságra, majd olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Az előkészített kemencében kisütjük (8-10 perc elegendő volt.) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||