Zöldbab télire (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós Hozzávalók 4 személyre:
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, ha szükséges leszálkázzuk. A hüvelyeket egészben hagyva bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük és kb. 5 percig forraljuk. Szitakanállal kivesszük, lecsepegtetjük és üvegekbe rakjuk. A főzőlét ismét felforraljuk és beleöntjük, literenként a deci ecetet és forrón a babra öntjük. Lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap nedvesdunsztba tesszük és forrástól számítva 10-15 percig gőzöljük. Leöblítve köretnek, főzeléknek vagy saját levét tovább ízesítve salátánal használhatjuk fel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||