Zöldbab télire (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 120 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Házi befőzés 
Cimkék: Házi befőzés, Zöldség, Sós

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
igény szerint fehérborecet ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zsenge zöldbabot megtisztítjuk, ha szükséges leszálkázzuk. A hüvelyeket egészben hagyva bő, forrásban lévő sós vízbe tesszük és kb. 5 percig forraljuk. Szitakanállal kivesszük, lecsepegtetjük és üvegekbe rakjuk. A főzőlét ismét felforraljuk és beleöntjük, literenként a deci ecetet és forrón a babra öntjük. Lezárjuk és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Másnap nedvesdunsztba tesszük és forrástól számítva 10-15 percig gőzöljük. Leöblítve köretnek, főzeléknek vagy saját levét tovább ízesítve salátánal használhatjuk fel.