Patisszonkosár (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Buli, Töltött, Főtt, Sós, Hideg, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A szép nagy patisszont megtisztítjuk, a tetejét levágjuk és a magokat eltávolítjuk. Sóval, cukorral és citrommal ízesített vízben, majdnem puhára főzzük. Kivéve lecsepegtetjük és hűlni hagyjuk. A főzőlevében először a vékony csíkokra vágott zellert, majd a zöldségkeveréket főzzük roppanósra. Ezeket is lecsepegtetve hűlni hagyjuk. A főzőléből egy decit kiveszünk és kevergetve feloldjuk benne a zselatint, majd a patisszon külső oldalát vékonyan bekenjük és hűtőbe tesszük. A majonézből és a tejszínből ízlés szerint fűszerezve mártást készítünk, belekeverjük a langyosra hűlt, de még folyékony zselatinos folyadékot. A vékony csíkokra vágott marinált paprikát, a zellert és a zöldségeket beleforgatjuk a mártásba és a patisszon üregébe halmozzuk. Hűtőbe tesszük dermedni. Francia saláta alapra tálaljuk, díszíthetjük főtt tojással, olajbogyóval, petrezselyemlevéllel. Külön csészében adhatunk tartármártást. Tortaszerűen szeleteljük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||