Zöldségsaláta oroszosan
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 teáskanál
fehérborecet |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 2 dl
majonéz |
848 |
1.3 |
93.2 |
0 |
0 |
95 |
| 2 evőkanál
kapribogyó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 db
kaliforniai paprika |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
2 szál
sárgarépa |
40 |
1.2 |
0.2 |
8.1 |
3.4 |
0 |
| 2 maréknyi
zöldbab |
41 |
2.6 |
0.3 |
6.8 |
1.9 |
0 |
| 2 maréknyi
zöldborsó |
89 |
7 |
0.4 |
14 |
4.3 |
0 |
5 db
burgonya |
94 |
2.5 |
0.2 |
20 |
2.5 |
0 |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Vizet forralunk, majd megsózva a borsót, a leszálkázott és ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és répát puhára főzzük. Ügyelve az eltérő puhulási időkre. A levet a végén leszűrjük, de ne dobjuk ki, isteni levesalapanyag. A zöldségeket hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk apró kockára a paprikát. A majonézt keverjük el a finomra vágott kapribogyóval, két evőkanálnyi levével, az ecettel és sóval, borssal ízesítve készítsünk mártást. Az időközben, keményre főzött tojásokat hűtsük ki és daraboljuk fel. Végül a zöldségeket és a tojást forgassuk össze a mártással és hűtsük be.
Előételként pirítóssal vagy sült csirke köreteként tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)