Zöldségsaláta oroszosan (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 teáskanál fehérborecet ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
2 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
1 db kaliforniai paprika ? ? ? ? ? ?
2 szál sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
2 maréknyi zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
5 db burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Vizet forralunk, majd megsózva a borsót, a leszálkázott és ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és répát puhára főzzük. Ügyelve az eltérő puhulási időkre. A levet a végén leszűrjük, de ne dobjuk ki, isteni levesalapanyag. A zöldségeket hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk apró kockára a paprikát. A majonézt keverjük el a finomra vágott kapribogyóval, két evőkanálnyi levével, az ecettel és sóval, borssal ízesítve készítsünk mártást. Az időközben, keményre főzött tojásokat hűtsük ki és daraboljuk fel. Végül a zöldségeket és a tojást forgassuk össze a mártással és hűtsük be.
Előételként pirítóssal vagy sült csirke köreteként tálaljuk.