Zöldségsaláta oroszosan (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Főétel előtt, Főétel mellé, Szabadban, Hétvégi ebéd, Bálint nap, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
Vizet forralunk, majd megsózva a borsót, a leszálkázott és ujjnyi darabokra vágott zöldbabot, a felkockázott burgonyát és répát puhára főzzük. Ügyelve az eltérő puhulási időkre. A levet a végén leszűrjük, de ne dobjuk ki, isteni levesalapanyag. A zöldségeket hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk apró kockára a paprikát. A majonézt keverjük el a finomra vágott kapribogyóval, két evőkanálnyi levével, az ecettel és sóval, borssal ízesítve készítsünk mártást. Az időközben, keményre főzött tojásokat hűtsük ki és daraboljuk fel. Végül a zöldségeket és a tojást forgassuk össze a mártással és hűtsük be. Előételként pirítóssal vagy sült csirke köreteként tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||