Túrós pite meggyel, csokiöntettel
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
1 tábla
étcsokoládé |
0 |
5.8 |
29.2 |
62 |
0 |
0 |
1 evőkanál
zsemlemorzsa |
344 |
10.2 |
0.9 |
73.3 |
4.2 |
0 |
1 teáskanál
vaj |
372 |
27.7 |
28.1 |
1.6 |
0 |
100 |
1 teáskanál
sütőpor |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3 evőkanál
búzadara |
0 |
9.4 |
1 |
73.4 |
7.2 |
0 |
1 csipet
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
2 evőkanál
tejföl (20%) |
216 |
3.3 |
20 |
3.9 |
0 |
110 |
6 evőkanál
cukor |
402 |
0 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
3 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
40 szem
meggy |
56 |
0.8 |
0.5 |
11 |
1 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A meggyet kimagozzuk és két evőkanál cukorral elkeverjük. úgy fél órát hagyjuk állni. A darát, a cukrot, a sütőport és a sót átszitáljuk, majd a tojással, a tejföllel és az áttört túróval összeforgatott masszához vegyítjük. A vajjal kikent és morzsával meghintett piteformába kenjük. A lecsepegtetett meggyet a masszába nyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük, majd a sütő hőfokát, 160 fokra visszavéve, még fél órát hagyjuk sülni. Ha a teteje barnulna, sütőpapírral fedjük le. Kihűlés után vágjuk tortaszerű szeletekre. A reszelt csokoládéval összeforralt, meggylével elkeverve, és kihűtött, öntettel meglocsolva adjuk asztalra.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)