Túrós pite meggyel, csokiöntettel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Desszert, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Párolt, Édes, Hideg, Meleg, Tojás, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A meggyet kimagozzuk és két evőkanál cukorral elkeverjük. úgy fél órát hagyjuk állni. A darát, a cukrot, a sütőport és a sót átszitáljuk, majd a tojással, a tejföllel és az áttört túróval összeforgatott masszához vegyítjük. A vajjal kikent és morzsával meghintett piteformába kenjük. A lecsepegtetett meggyet a masszába nyomkodjuk. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percig sütjük, majd a sütő hőfokát, 160 fokra visszavéve, még fél órát hagyjuk sülni. Ha a teteje barnulna, sütőpapírral fedjük le. Kihűlés után vágjuk tortaszerű szeletekre. A reszelt csokoládéval összeforralt, meggylével elkeverve, és kihűtött, öntettel meglocsolva adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||