Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gézuka túrófánkja

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Tészták, Édességek, Desszert, Uzsonna, Buli, Hétvégi ebéd, Farsang, Sült, Olajsütő, Édes, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek, Tojás
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 késhegynyi konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1 kávéskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
2 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
25 dkg félzsíros tehéntúró 500 0.2 55 0.4 0 0
25 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A hozzávalókat jól összekeverjük, használjunk hozzá dagasztóspirált. Két evőkanállal szaggassuk középforró olajba és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára. Csepegtessük le, majd porcukorral megszórva, rummal vagy barackpálinkával hígított baracklekvárral tálaljuk.
Gyorsan készülő desszert vagy uzsonna.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)