Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!
A cikk nyomtatása!

Hús tartósítása üvegben

  • Címkék:
  • konyhatechnikai eljárás
  • húsok
2015. november 20. | péntek

A húst, a megfelelő mennyiségű zsiradékot és a fűszereket ledaráljuk, majd üvegekbe tömködjük.

Használhatunk belsőségeket, májat, velőt is. Zöldségekkel is ízesíthetjük. Az üvegeket, lehetőleg felfelé tágulót, jól lezárjuk és éppen csak gyöngyöző vízfürdőben másfél órát dunsztoljuk. A vízben hagyjuk kihűlni. Tulajdonképpen hurkát, pástétomot, kocsonyát állíthatunk elő az üvegekben. Tartósított élelmiszerek, de a saját ízlésünk szerint, igazi kirándulós vagy váratlan vendéges kaja.


http://hajokonyha.hu/majas_huskrem_uvegben
http://hajokonyha.hu/loncshus_uvegben

Gixer