Tormás sonkatekercs
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
8 szelet
gépsonka |
157 |
22.6 |
7.1 |
0.4 |
0 |
70 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 db
tojássárgája |
54 |
2.4 |
4.9 |
0.1 |
0 |
272 |
ízlés szerint
porcukor |
400 |
0 |
0 |
100 |
0 |
0 |
ízlés szerint
citromlé |
18 |
0.2 |
0 |
3.1 |
0 |
0 |
2 dl
tejszín |
372 |
21.5 |
30.6 |
2 |
0 |
90 |
1 evőkanál
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
1 evőkanál
margarin |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
10 dkg
torma |
78 |
2.7 |
0.4 |
15.9 |
0 |
0 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve simára keverjük. Citromlével és a cukorral ízesítjük. Ízlés szerint sózzuk. Hűlni hagyjuk. A sonkaszeletek hosszabbik oldalára, habzsákból, ujjnyi csíkot nyomunk belőle. A sonkát feltekerjük és a tálalótálra helyezzük, a két végére csillagcsővel ellátott habzsákból, rózsát nyomunk, ha nem rövid időn belül tálaljuk, aszpikkal átfényezzük. Franciasaláta alapra tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)