Tormás sonkatekercs
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 8 szelet				
		gépsonka | 157 | 22.6 | 7.1 | 0.4 | 0 | 70 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 1 db				
		tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 | 
				
						
					| ízlés szerint				
		citromlé | 18 | 0.2 | 0 | 3.1 | 0 | 0 | 
				
						
					| 2 dl				
		tejszín | 372 | 21.5 | 30.6 | 2 | 0 | 90 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 | 
				
						
					| 1 evőkanál				
		margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? | 
				
						
					| 10 dkg				
		torma | 78 | 2.7 | 0.4 | 15.9 | 0 | 0 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve simára keverjük. Citromlével és a cukorral ízesítjük. Ízlés szerint sózzuk. Hűlni hagyjuk. A sonkaszeletek hosszabbik oldalára, habzsákból, ujjnyi csíkot nyomunk belőle. A sonkát feltekerjük és a tálalótálra helyezzük, a két végére csillagcsővel ellátott habzsákból, rózsát nyomunk, ha nem rövid időn belül tálaljuk, aszpikkal átfényezzük. Franciasaláta alapra tálaljuk. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)