Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tormás sonkatekercs

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Szilveszter, Göngyölt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 szelet gépsonka 157 22.6 7.1 0.4 0 70
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
ízlés szerint porcukor 400 0 0 100 0 0
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
10 dkg torma 78 2.7 0.4 15.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve simára keverjük. Citromlével és a cukorral ízesítjük. Ízlés szerint sózzuk. Hűlni hagyjuk. A sonkaszeletek hosszabbik oldalára, habzsákból, ujjnyi csíkot nyomunk belőle. A sonkát feltekerjük és a tálalótálra helyezzük, a két végére csillagcsővel ellátott habzsákból, rózsát nyomunk, ha nem rövid időn belül tálaljuk, aszpikkal átfényezzük. Franciasaláta alapra tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)