Tormás sonkatekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Hidegkonyhai készítmények Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Húsvét, Szilveszter, Göngyölt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Hideg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A tormát finomra reszeljük, majd forró vízzel leforrázzuk. Lecsöpögtetjük és félre tesszük. A vajat felforrósítjuk és a lisztet megpezsgetjük benne, a tejszínt ráöntjük, elkeverjük és a tojássárgáját, meg a tormát beletéve simára keverjük. Citromlével és a cukorral ízesítjük. Ízlés szerint sózzuk. Hűlni hagyjuk. A sonkaszeletek hosszabbik oldalára, habzsákból, ujjnyi csíkot nyomunk belőle. A sonkát feltekerjük és a tálalótálra helyezzük, a két végére csillagcsővel ellátott habzsákból, rózsát nyomunk, ha nem rövid időn belül tálaljuk, aszpikkal átfényezzük. Franciasaláta alapra tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||