| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 db
paradicsom |
22 | 1 | 0.2 | 4 | 1.8 | 0 |
| igény szerint olívabogyó | 138 | 1.4 | 13.9 | 1.8 | 2.4 | 0 |
| 1 csokor metélőhagyma | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fej fejes saláta | 17 | 1.4 | 0.3 | 2 | 1.5 | 0 |
| 1 késhegynyi kék ételfesték | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 dl tartár mártás | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db kaliforniai paprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 5 szelet trappista sajt | 365 | 36 | 2 | 50.3 | 0 | 3 |
| 10 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A salátaleveleket tálra terítjük. A tenger hullámaihoz a tartárt az ételfestékkel elkeverve a salátára simítjuk. A félbevágott keménytojásokat, az átlósan elfelezett sajtszeletekkel, fogpiszkáló segítségével feldíszítjük. Paprikát és olajbogyót ízlés szerint használva. A kis szigethez, a félbevágott paradicsomot a metélőhagymával megtűzdeljük.