Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tepsis burgonya

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 50 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Főzni tanítunk
Helye a tartalomjegyzékben:  Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Buli, Böjt, Csőben sült, Remoska, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
80 adag burgonya  94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A megtisztított burgonyát hajóba vágjuk és forró sós sós vízben 5 percig főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Amíg fő egy tepsibe öntjük az olajat, sózzuk, borsozzuk, jól elkeverjük és beleforgatjuk a leszikkadt burgonyát. Gondosan keverjük el, mindenhol lepje el az olaj. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és néhányszor átforgatva 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hasonló köret, mint a hagyományos sültburgonya, de jóval kevesebb olajat szív magába és valahogy finomabb is.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)