Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Tavaszi lepény

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Köretek, Hústalan feltétek, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Buli, Böjt, Csőben sült, Kemence, Sós, Hideg, Meleg, Tojás, Zöldség, Gabonafélék, Tejtermékek, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
10 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
40 dkg mozzarella sajt 274 14.7 22.5 2.8 0 37
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
40 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
2 db cukkíni 31 1.5 0.4 5.3 0.8 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
20 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le, almareszelőn, a cukkinit és hagyjuk lecsepegni. A borsót, sós vízben, főzzük roppanósra. Az olajat, a tejet és a felvert tojást keverjük el. Forgassuk össze a reszelt parmezánnal, a sütőporral összeszitált liszttel, az apróra vágott mozzarellával és a zöldségekkel. Ízesítsük sóval, borssal, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített, 180 fokos sütőben süssük 40 percig. Melegen köretként, hidegen előételként tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)