| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1.5 kg
oldalas |
429 | 12 | 42 | 0.3 | 0 | 72 |
| 40 dkg zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 1 üveg sör (világos) | 38 | 0 | 0 | 4.6 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 fej
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1 teáskanál köménymag | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Az oldalast 2-3 csontonként feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a kockára vágott fokhagymával, a köménymaggal és a gerezdekre vágott hagymával. mellédobjuk a babért, rákanalazzuk a zsírt, majd aláöntjük a zsírt. Alufóliával szorosan lefedjük és 150 fokra előmelegített sütőben, két órát pároljuk. Ekkor a fóliát levesszük és a levével locsolgatva, úgy fél óra alatt aranybarnára sütjük.