Sörben sült oladalas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
Az oldalast 2-3 csontonként feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a kockára vágott fokhagymával, a köménymaggal és a gerezdekre vágott hagymával. mellédobjuk a babért, rákanalazzuk a zsírt, majd aláöntjük a zsírt. Alufóliával szorosan lefedjük és 150 fokra előmelegített sütőben, két órát pároljuk. Ekkor a fóliát levesszük és a levével locsolgatva, úgy fél óra alatt aranybarnára sütjük. Melegen párolt káposztával és tört burgonyával, hidegen friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk. A zsírja önmagában is kitűnő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||