Sörben sült oladalas (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 170 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: frsz receptverseny
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Buli, Szilveszter, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Zöldség, FRSZ receptverseny

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1.5 kg oldalas 429 12 42 0.3 0 72
40 dkg zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
1 üveg sör (világos) 38 0 0 4.6 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 teáskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az oldalast 2-3 csontonként feldaraboljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd tepsibe tesszük. Megszórjuk a kockára vágott fokhagymával, a köménymaggal és a gerezdekre vágott hagymával. mellédobjuk a babért, rákanalazzuk a zsírt, majd aláöntjük a zsírt. Alufóliával szorosan lefedjük és 150 fokra előmelegített sütőben, két órát pároljuk. Ekkor a fóliát levesszük és a levével locsolgatva, úgy fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Melegen párolt káposztával és tört burgonyával, hidegen friss kenyérrel és savanyúsággal tálaljuk.
A zsírja önmagában is kitűnő.