Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Somlekváros erdeigomba mártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sós, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
3 evőkanál somlekvár ? ? ? ? ? ?
2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 kávéskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
10 dkg erdei gomba 41 5.7 0.4 3.8 6 0
15 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem.
A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei gombát, majd rövid pirítás után a felszeletelt csiperkét. Megsózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Ha a levét majdnem elfőtte, felöntöm a gomba áztatóvizével és a borral. Nagylángon elforralom a levét, addigra a gomba is megpuhul, felöntöm a tejszínnel és belekeverem a somlekvárt.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)