Somlekváros erdeigomba mártás (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Igor A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Mártások Cimkék: Mártások, Főétel mellé, Sós, Édes, Meleg, Gyümölcsök, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A szárított erdei gombát langyos vízbe egy órára beáztatom, majd lecsepegtetem, de a levét félre teszem. A felforrósított olajban az apróra vágott hagymát megpárolom és rádobom a szükség szerint kisebb darabokra vágott erdei gombát, majd rövid pirítás után a felszeletelt csiperkét. Megsózom, borsozom, fűszerezem a kakukkfűvel és a zúzott fokhagymával. Ha a levét majdnem elfőtte, felöntöm a gomba áztatóvizével és a borral. Nagylángon elforralom a levét, addigra a gomba is megpuhul, felöntöm a tejszínnel és belekeverem a somlekvárt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||