Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Sertéscomb pikáns mártásban

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Farsang, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 db paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 ág rozmaring 0 0 0 0 0 0
3 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
1 szál fehérrépa 30 1.2 0.1 5.9 7.5 0
1 szál sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
60 dkg sertéscomb  160 17.5 23.9 0.3 0 70
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sertéscombot konyhai zsineggel körülkötjük, hogy formáját sütés közben is megtartsa. Sóval, borssal meghintjük és a felforrósított olajon, körbesütjük, majd félretesszük. A paradicsom kivételével, a felkockázott zöldségeket, a sütőzsiradékban, kicsit megpirítjuk. Végül a lángot kikapcsolva, belekeverjük a kicsumázott paradicsomot és ráöntjük a bort. A húst sütőzacskóba tesszük, rákanalazzuk a zöldséges keveréket, mellétesszük a fűszereket és a zacskót lezárva (ne felejtsük el néhány helyen kiszúrni), 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, negyed óra múlva a sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentve, még 70 percig süssük. Kivesszük a zacskót, a levet és a zöldségeket botmixer poharába kotorjuk és a joghurttal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsról a zsineget lebontva, felszeleteljük és a mártással összemelegítjük.
Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)