Sertéscomb pikáns mártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hideg téli napokra, Hétvégi ebéd, Buli, Karácsony, Farsang, Csőben sült, Sütőzacskó, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A sertéscombot konyhai zsineggel körülkötjük, hogy formáját sütés közben is megtartsa. Sóval, borssal meghintjük és a felforrósított olajon, körbesütjük, majd félretesszük. A paradicsom kivételével, a felkockázott zöldségeket, a sütőzsiradékban, kicsit megpirítjuk. Végül a lángot kikapcsolva, belekeverjük a kicsumázott paradicsomot és ráöntjük a bort. A húst sütőzacskóba tesszük, rákanalazzuk a zöldséges keveréket, mellétesszük a fűszereket és a zacskót lezárva (ne felejtsük el néhány helyen kiszúrni), 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, negyed óra múlva a sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentve, még 70 percig süssük. Kivesszük a zacskót, a levet és a zöldségeket botmixer poharába kotorjuk és a joghurttal összeturmixoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsról a zsineget lebontva, felszeleteljük és a mártással összemelegítjük. Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||