Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Rizsfelfújt aszalt barackkal

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Desszert, Böjt, Párolt, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék, Tojás, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
25 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
1 liter tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 kiskanál citromhéj 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál vanília kivonat 0 0 0 0 0 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
7 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
15 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
igény szerint zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
2 deci vizet felforralunk, egy csipet sóval és beleöntjük a rizst, ha a rizs a vizet felitta ráöntjük a tejet, felforraljuk, majd kevergetve 5 percig főzzük, ekkor szorosan lefedjük, a lángot kikapcsoljuk és hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos belekeverjük a cukor harmadát, a citromhéjat és a vanília kivonatot.
Ekkor 5 dkg vajjal habosra keverjük a tojások sárgáját, majd a cukor második harmadát. Összevegyítjük a teljesen kihűlt rizzsel. Végül óvatosan belekeverjük a maradék cukorral, csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét és összeforgatjuk az apróra vágott aszalt sárgabarackkal. A maradék vajjal kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
Langyosan vágjuk kockára, aszalt barackkal és lekvárral tálaljuk.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)