Prágai sonkatekercs (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Igor
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Hidegkonyhai készítmények 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Kártyaparti , Sörözés, borozás, Buli, Göngyölt, Töltött, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg füstölt sertés sonka 130 22.2 1.4 7 0 97
20 dkg edámi sajt 261 2.8 26.2 3.1 0 96
1 csokor retek 15 1.2 0.1 2.2 1.5 0
2 db csemegeuborka ? ? ? ? ? ?
2 szál angol zeller 17 0.8 0.11 3.8 0.65 0
1 csomag metélőhagyma ? ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sonkát (lehetőleg prágait) apró kockára vagdaljuk, a retket, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a zellert félbevágjuk és vékonyan felszeleteljük. A hozzávalókat a majonézbe keverjük, ízlés szerint ízesítve sóval, borssal. A masszát a vékonyra szeletelt sajton elosztjuk, majd feltekerjük és a metélőhagymával körülkötjük.
Hűtve, barnakenyérrel tálaljuk.