Marinált hal (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Hidegkonyhai készítmények, Sörözés, borozás, Macskajajra, Főétel előtt, Karácsony, Böjt, Bundázott , Sült, Sós, Savanyú, Hideg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A felszeletelt, besózott halat a szokott módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük. Kihűlés után, egy üveg tálba a karikára vágott hagymával lerétegezzük. Liternyi vizet forralunk, a cukorral, a sóval és a fűszerekkel 5 percig főzzük, majd, a tűzről levéve, belekeverjük az ecetet és forrón a halra öntjük. Ha kihűlt, lefedve 2 napra a hűtőbe tesszük. Ez idő alatt, az ecet szinte megeszi az apró szálkákat. Maradék rántott hal felhasználására is kitűnő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||