Spenótos omlett (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 teáskanál vaj 372 27.7 28.1 1.6 0 100
3 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 evőkanál tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
3 maréknyi bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé megszilárdult a széleit emelgetve a híg részt aláfolyatjuk. Amikor megszilárdult, a reszelt parmezán felét rászórjuk és félbe hajtjuk. Két perc sütés után tálra csúsztatjuk és a maradék parmezánnal meghintve tálaljuk.
Paradicsomot és pirított barnakenyeret kínáljunk hozzá.