Spenótos omlett (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Előételek, Hústalan feltétek, Reggeli, Főétel előtt, Uzsonna, Hétköznapi vacsora, Böjt, Sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített vaj olaj keveréken a csíkokra vágott parajt és a zúzott fokhagymát megfonnyasztjuk. A tojásokat a sóval, borssal ízesítjük és a tejfölt belekeverve felverjük. A spenótra öntjük és összekeverjük. Ha kissé megszilárdult a széleit emelgetve a híg részt aláfolyatjuk. Amikor megszilárdult, a reszelt parmezán felét rászórjuk és félbe hajtjuk. Két perc sütés után tálra csúsztatjuk és a maradék parmezánnal meghintve tálaljuk. Paradicsomot és pirított barnakenyeret kínáljunk hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||