Tojással töltött gomba (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Veruss A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Reggeli, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Böjt, Töltött, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Gombafélék Hozzávalók 4 személyre:
A gombát kicsumázzuk, a tönköt félretesszük és másra használjuk el. Liternyi vizet forralunk, majd az ecettel, sóval, borssal és a babérlevéllel ízesítjük. A gombafejeket egy percig főzzük benne, majd kivéve lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a gomba üregébe tesszük, kevés fehérjét ráöntünk és 180 fokos sütőben megsütjük. Közben a vajas olajon átpároljuk a zúzott fokhagymát, rádobjuk a felcsíkozott spenótot és ráöntve a félretett tojásfehérjét, lágyra sütjük. Ezzel körítve a töltött gombafejeket, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||