Sárgarépás quinoa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Panka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Szilveszter, Húsvét, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 pohár quinoa 0 ? ? ? ? ?
20 dkg sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 doboz babcsíra ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a lével felöntjük és lassan a levét elfőzzük. Konyharuhát borítva az edény és a fedő közé, a lángot eloltva, párolódni hagyjuk. Kb. 10 perc múlva belekeverjük a répát, a csírát és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
Szükség szerint utánfűszerezve tálaljuk.
Hidegen salátának vagy előételnek tálaljuk.