Sárgarépás quinoa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Meleg nyári napokra, Tizórai gyerekeknek , Sörözés, borozás, Buli, Karácsony, Szilveszter, Húsvét, Hétvégi ebéd, Böjt, Párolt, Főtt, Sós, Savanyú, Meleg, Hideg, Zöldség, Gabonafélék, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A félkarikára vágott répát sós, borsos, a lime levével és lereszelt héjával ízesített vízben, roppanósra főzzük. A répát lecsepegtetjük és félre tesszük. A levét két pohárnyira egészítjük ki. A lemosott quinoát a felhevített olajon megpirítjuk, majd a lével felöntjük és lassan a levét elfőzzük. Konyharuhát borítva az edény és a fedő közé, a lángot eloltva, párolódni hagyjuk. Kb. 10 perc múlva belekeverjük a répát, a csírát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Szükség szerint utánfűszerezve tálaljuk. Hidegen salátának vagy előételnek tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||