Sonkával töltött, rántott paprika (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a törött borsot. Összeforgatjuk a darálékkal és zsemlemorzsa hozzáadásával képlékeny masszává keverjük. A sonkás masszát beletöltjük a paprikákba. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a 175 fokra melegített olajban 10 perc alatt pirosra sütjük. Az olajat leitatjuk róla és előmelegített tálra rakjuk. Tartármártással előételnek, rizskörettel és salátával főételnek tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||