Sonkával töltött, rántott paprika (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 35 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Előételek, Húsételek, Főétel, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Töltött, Sült, Olajsütő, Sós, Meleg, Tojás, Zöldség, Húsfélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
5 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
10 dkg zsemlemorzsa 344 10.2 0.9 73.3 4.2 0
5 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
5 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
15 dkg főtt füstölt sonka 308 15.7 27 0.2 0 82
4 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paprikákat megmossuk, letörölgetjük és a szárrészét levágjuk. 2 tojást keményre főzünk, meghámozunk. A sonkával, a füstölt szalonnával, a vöröshagymával és a paprika lehulló részeivel ledaráljuk. A harmadik tojást felverjük, belekeverjük a zúzott fokhagymát és a törött borsot. Összeforgatjuk a darálékkal és zsemlemorzsa hozzáadásával képlékeny masszává keverjük. A sonkás masszát beletöltjük a paprikákba. Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, végül a 175 fokra melegített olajban 10 perc alatt pirosra sütjük. Az olajat leitatjuk róla és előmelegített tálra rakjuk.
Tartármártással előételnek, rizskörettel és salátával főételnek tálaljuk.