Csirkemelles szendvics (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Imre apó
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Szendvicsek 
Cimkék: Reggeli, Uzsonna, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Koleszban főztük, Buli, Hirtelen sült, Töltött, Sós, Hideg, Tojás, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség, Hajón is elkészíthető, Hidegkonyhai készítmények

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
4 levél fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
2 szem paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db bagett 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi rukkola 0 ? ? ? ? ?
4 evőkanál majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A felhevített olajban megpároljuk a finomra vágott hagymát, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát. A kis kockára vágott csirkemellet megsütjük rajta, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk. A bagetteket keresztben és hosszában félbe vágjuk, majd a vágott felüket, enyhén megpirítjuk. A vágott részt megkenjük a majonéz felével, salátalevéllel leterítjük és ráhalmozzuk a csirkemellet. A szeletelt főtt tojással és a paradicsommal beborítjuk. A majonéz másik felével megkent bagett tetejével beborítjuk. Kissé összenyomjuk és tálaljuk.