Tonhalas zöldsaláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Edina
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
1/2 doboz koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
2 doboz tonhal natúr lében 0 ? ? ? ? ?
2 maréknyi zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
1/2 doboz galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
1 db lime 36 0.8 0.1 0.7 0.3 0
1/2 doboz bébispenót 0 ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A joghurtot a lime levével és reszelt héjával, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hűtőben állni hagyjuk. A zöldborsót sóval és cukorraj ízesített 2 evőkanálnyi vízben megpároljuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és nyolcadokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a paprikát kis kockákra szeljük, a paradicsomokat elfelezzük. A tonhalat lecsepegtetve darabokra törjük, majd a saláta hozzávalóit az öntettel óvatosan összeforgatjuk. A keménytojás darabokkal díszítve tálaljuk. Pirítóst adhatunk mellé.