Tonhalas zöldsaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Reggeli, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Koleszban főztük, Buli, Böjt, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Tojás, Halak, Zöldség, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A joghurtot a lime levével és reszelt héjával, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd hűtőben állni hagyjuk. A zöldborsót sóval és cukorraj ízesített 2 evőkanálnyi vízben megpároljuk és hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk és nyolcadokra vágjuk. A hagymát finomra metéljük, a paprikát kis kockákra szeljük, a paradicsomokat elfelezzük. A tonhalat lecsepegtetve darabokra törjük, majd a saláta hozzávalóit az öntettel óvatosan összeforgatjuk. A keménytojás darabokkal díszítve tálaljuk. Pirítóst adhatunk mellé. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||