Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Szilveszter, Buli, Göngyölt, Töltött, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre: Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs
Kelbimbós-répás pároltrizs
Juhtúróval és baconnal töltött sertéstekercs A karaj szélein a hártyát bevagdossuk, majd vékonyra verjük a hússzeleteket. A bacont kis kockára vágjuk és összedolgozzuk a juhtúróval, közben borssal ízesítjük. A húst borssal és óvatosan sóval meghintjük (a juhtúró is sós), majd a túrós masszát a közepükre kanalazzuk. A szeletek két szélét behajtjuk, majd feltekerjük. A roládokat fogpiszkálóval megtűzzük. A felhevített olajon körbesütjük a hústekercseket, végül, mindig csak kevés vízzel felöntve, fedő alatt, kis lángon, puhára pároljuk. A kelbimbós, zöldséges rizzsel tálaljuk. Kelbimbós-répás pároltrizs A felhevített vajon a rizst fehéredésig sütjük, közben sóval és borssal meghintjük. Felöntjük két csésze alaplével és tíz percig forraljuk. A zöldségeket a zöldfűszerekkel összekeverjük és felöntjük a félretett alaplével, ha gondoljuk sóval ízesítsük és forraljuk fel, majd lefedve hagyjuk pihenni, amíg a rizs fő. Öntsük a zöldséget a rizsre és a fedő alá konyharuhát téve, kikapcsolva a lángot, negyed órát pihentessük. Pecsenyevillával átforgatva tálaljuk. Adhatjuk köretnek, de reszelt sajttal meghintve, önálló ételként is megállja a helyét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||