Ananászos sertéstarja diszkoszban (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 110 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Húsételek  Sertésből 
Cimkék: Húsételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Szabadban, Hétvégi ebéd, Buli, Szilveszter, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Hideg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 doboz ananász befőtt 88 0.4 0.2 20.2 0.9 0
15 dkg karaván sajt 312 16.5 26.4 1.7 0 96
12 szelet tarja 0 0 0 0 0 72
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál mustár 169 5.7 6.4 22 0 0
1 evőkanál curry por 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zúzott fokhagymából, a curryporból és a mustárból fűszerpasztát készítünk. A kissé kivert, a szélein bevagdosott hússzeleteket ezzel bedörzsöljük. A szalonna felét vékony szeletekre vágjuk, a másik rész apró kockára. Az ananászt lecsöpögtetjük, de a levét félre tesszük, majd kis kockára daraboljuk. Egy deci ananászlét a tejszínnel, a tejföllel és a reszelt sajt felével elkeverjük. A diszkoszt alufóliával kibéleljük, majd beleterítjük a szalonna szeleteket. Rárakunk 4 szelet húst, megszórjuk az ananász és a szalonnakocka harmadával és megöntözzük a mártás egyharmad részével, majd a rétegezést kétszer megismételjük. A tetejét meghintjük a félretett sajttal. A diszkoszt lezárva, másfél órára, jó parázsba temetjük. Parázsban sült burgonyával tálaljuk.
Lehet tűzálló tálban, sütőben, sütni, szintén fóliával bélelve a tálat, ha nem melegen kínáljuk, kihűlés után, hűtőben pihentetve egy éjszakát, majd deszkára kiborítva, felszeletelve adjuk asztalra. Tökéletes bulikaja.