Virslis-mogyorós rágcsa (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Engabi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Tojás, Húsfélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

Virslis-mogyorós rágcsa
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 maréknyi mogyoró 691 15.6 63.5 8.7 8 0
1 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
6 db bőrös virsli 265 6.8 23.4 4.7 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Pizza alaptészta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
50 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csomag élesztő 78 16.7 1.2 0 0.2 0
1 teáskanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Virslis-mogyorós rágcsa
A virslit ujjnyi darabokra vágjuk, majd beletekerjük az öt centis kockára vágott, vékonyra nyújtott pizzatésztába. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük és a darált mogyoróval megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.

Pizza alaptészta
3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is.