Virslis-mogyorós rágcsa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Húsvét, Göngyölt, Töltött, Csőben sült, Kemence, Sós, Gabonafélék, Tojás, Húsfélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre: Virslis-mogyorós rágcsa
Pizza alaptészta
Virslis-mogyorós rágcsa A virslit ujjnyi darabokra vágjuk, majd beletekerjük az öt centis kockára vágott, vékonyra nyújtott pizzatésztába. A maradék tésztát csíkokra vágjuk. A tészta tetejét a felvert tojással lekenjük és a darált mogyoróval megszórjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. Pizza alaptészta 3 deci langyos vízbe keverjük a szárított élesztővel és a fűszerekkel összeforgatott lisztet, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen kb. 45 perc alatt a duplájára kelesztjük. Gyengéden átgyúrva kinyújtjuk és már süthető is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||